12 Days Minangkabau dan Kerinci pelancongan


12 Days Minangkabau dan Kerinci pelancongan

Hari 1
Tiba di Padang dengan penerbangan … pada … Kami akan mengambil anda dari lapangan terbang dan pemindahan ke hotel The Aliga atau serupa di Padang . Di sini anda boleh berehat selepas perjalanan panjang atau berjalan-jalan di kawasan berhampiran.
djamgadang
Hari 2
Padang – Bukittinggi . Selepas sarapan pagi kami bertolak ke Bukittinggi melalui Lake diatas dan Dibawah . Kedua-dua tasik yang dinaiki oleh bukit dengan jarak 1 km dan menawarkan panorama yang menarik dan udara segar. Selepas itu kami terus perjalanan ke Solok , sebuah bandar kecil yang terletak di Lebuh Raya Sumatera . Bandar ini mempunyai beberapa contoh-contoh seni bina Minangkabau dengan akar berbentuk tanduk dan kayu ukiran dan dicat dinding dalam warna-warna cerah . Pada sebelah petang kami tiba di Bukittinggi, tengah-tengah Minangkabau tanah tinggi. Semalaman menginap di hotel Campago atau serupa di Bukittinggi .

danau-maninjau

Hari 3
Dungun – lawatan bandar. Hari ini kita akan membuat bersiar-siar di Bukittinggi . Bermula dengan Fort de Kock kubu ” , yang terletak di titik strategik Bukittinggi . Kemudian ke Ngarai Sianok terkenal” , gua Jepun, muzium , pasaran yang berwarna-warni dan kampung tangan tenunan Pandai Sikat. Petang percuma pada program anda sendiri untuk tatal bandar ini menyenangkan dan sejuk Bukittinggi . Semalaman menginap di hotel Campago atau serupa diBukittinggi.

44c49-dsc00186

Hari 4
Bukittinggi . Lawatan penuh hari ke objek semula jadi dan budaya seperti: Tabek Patah dengan Panorama yang indah, Sungai TARAB sebuah kampung yang unik dengan kilang kopi tradisional dengan turbin yang dihasilkan oleh air yang mengalir , Batusangkar dianggap pusat budaya Minangkabau yang mempunyai beberapa tinggalan sejarah batu tablet dengan purba Hindu skrip , Pagar merupakan kemuncak budaya lawatan dengan Buffalo yang tanduk bentuk yang indah Minangkabau istana. Balimbing kampung yang masih mempunyai beberapa rumah-rumah lama bertarikh kembali ke beberapa abad yang lalu. Pada pulang ke Dungun, membuat berhenti di pantai Tasik SINGKARAK . Semalaman menginap di hotel Campago atau serupa di Bukittinggi .

Singkarak Lake

Hari 5
Bukittinggi – Lake Maninjau . Selepas sarapan pagi kita meninggalkan Bukittinggi ke Koto Gadang kampung perak wilayah Sumatera Barat. Dari Koto Gadang , kami terus lawatan ke Embun pagi , tempat untuk menikmati kabus udara segar dan pemandangan indah ke Tasik Maninjau dikelilingi oleh bukit-bukau hijau. Anda juga boleh membuat berhenti di Lawang kampung terkenal dengan produk tebu itu. Pemprosesan tebu masih dalam cara tradisional. Selepas itu, kami turun ke tasik Maninjau lulus keluk 44 itu. Tasik Maninjau adalah salah satu yang paling berharga dan bernilai manakala tempat untuk melawat di Sumatra Barat. Selebihnya hari bebas pada masa lapang anda sendiri. Semalaman tinggal di penginapan yang ringkas di pantai tasik Maninjau , yang dinamakan hotel Pasir Panjang Permai . Bilik anda mempunyai pemandangan indah ke tasik.

lembah-harau

Hari 6
Maninjau – percuma di program anda sendiri untuk meneroka kawasan sekitar yang indah dan tenang tasik Maninjau . Anda boleh berjalan kaki , basikal atau hanya berehat dan berenang di dalam tasik.

cropped-wkwk.jpg

Hari 7
Maninjau – Padang. Hari ini kita membawa anda kembali ke Padang melalui kelkatu lembah. Di sini anda boleh melihat air terjun kelkatu . Di Padang anda boleh membuat lawatan bandar ke bandar lama Batang Arau, Siti Nurbaya jambatan dan muzium. Semalaman menginap di hotel The Aliga atau serupa di Padang.

Hari 8
Padang – Kerinci .. Selepas sarapan pagi kami bertolak ke Kerinci Seblat taman negara, tanah tinggi yang tertinggi di Sumatra. Dalam perjalanan , anda boleh berhenti di jambatan Akar di Painan . Pada sebelah petang kami tiba di Kersik Tuo di kaki Gunung Kerinci . Semalaman menginap di homestay yang mudah yang tergolong dalam orang-orang tempatan, Homestay..

83dbd-gunungkerinci

Hari 9
Kerinci – lawatan di kawasan sekitar seperti ke air terjun , air panas atau kampung tempatan. Gunung Kerinci (3805 meter ) adalah gunung berapi tertinggi aktif di Sumatera dan sebahagian daripada pelbagai Bukit Barisan . Semalaman tinggal di Homestay.

3b2b3-kerinci

Hari 10
Kerinci . Percuma di program anda sendiri. Hari ini anda dapat membuat hari yang penuh trekking di hutan hujan tropika di gunung Kerinci dengan panduan tempatan ( tidak termasuk) atau layari Kayu Aro ladang teh (permit tidak termasuk) . Ladang teh membuat landskap indah di kawasan ini dan produk ini terkenal sebagai salah satu teh terbaik di dunia sejak zaman penjajah Belanda. Semalaman tinggal di Homestay.

4ab4b-38_danaumaninjau.

Hari 11
Kerinci – Padang. Pada waktu pagi kita meninggalkan Kerinci Seblat taman negara ke Padang. Apabila tiba di Padang kita teruskan untuk hotel Aliha atau serupa di Padang.

Hari 12
Padang – lapangan terbang. Percuma di program anda sendiri sehingga masa kita memindahkan anda ke lapangan terbang untuk menaiki penerbangan ke destinasi seterusnya. Akhir perjalanan halus anda dengan kami di Sumatra.

Harga untuk pelancongan di atas adalah:
Harga orang
2 – 3 orang RM 2842 / orang
4 – 6 orang RM 1985 / orang
Tambahan Single RM 794.

Harga sudah termasuk:
– Semalaman tinggal di atas hotel tersebut berdasarkan bilik berkongsi berkembar.
– Sarapan pagi harian
– Panduan berbahasa Malay
– Pengangkutan menggunakan kereta berhawa dingin termasuk bahan api
– Pemandu , makanan beliau & kos penginapan semalaman
– Lawatan seperti yang dinyatakan dalam jadual di atas
– Entrance & letak yuran

Tidak termasuk :
– Tiket udara dan cukai lapangan terbang
– Insurans
– Perbelanjaan peribadi seperti tip , derma , minuman , makan tengahari , makan malam , makanan (kecuali yang disebutkan di atas) dan lain-lain

Tour individu
Program pelancongan di atas adalah satu lawatan individu. Anda akan melakukan perjalanan secara individu dengan pemandu anda sendiri dan panduan. Tiada badan lain di pengangkutan anda. Anda mempunyai privasi anda sendiri dan menentukan masa anda sendiri.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s